Bontebok Bokbierdag;

Deze heugelijke dag werd feestelijk ingeluid door de Tongergod van het hiernamaals. Samen met zijn harem dames en een grote koffer kwam Tongergod langs om het Bontebok bokbier naar Bontebok te brengen.
Met een enorme hoeveelheid aan bewaking werd Tongergod begeleid naar ons feestterrein en warm onthaald op het podium. Tongergod nodigde Folkert Stelma uit om het eerste biertje met hem samen te drinken en te proosten. Folkert Stelma is erelid van Floralia Bontebok. Tongergod is uit de historie van de middeleeuwen en bekend van het ontstaan van het Bokbier, vandaar de link vanuit het hiernamaals naar ons heden. Hieronder ziet u een fotoreportage gemaakt door Gert Buter. 

De oogst is binnen, buiten wordt het kouder. Tijd voor een warm vuur en een koud glas bokbier. En wat voor bier,een speciaal bier “Bontebok bier! Een bier uit het land van turfgravers, stropers, raapteppers, klaplopers, positievo’s en herenboeren.

Na het zeer geslaagde FOOT-festival en het Rûntsje Bontebok, waar wij ons Bontebokbier introduceerden hebben we ons Bontebok Bokbier gepresenteerd op 16 oktober. Een speciaalbier voor ons gebrouwen. Een Frysk streekproduct in samenwerking met bierbrouwerij Noarder Dragten.

De avond valt, verhitte verhalen na ieder vorderend uur, helder klinkende glazen . We proosten op het samenzijn en het gulzige leven. Durf jij het aan om dit donker bruine goud te ondekken!

Uniek is niet alleen dit streekproduct met cultuur historische oorsprong maar ook dat het in samenwerking met de gemeente Heerenveen in deze periode van corona is gelukt en gegund om het Bontebok Bokbier feestelijk te introduceren.